Yrkeshögskola

På Arvika Näringslivscentrum genomför vi yrkeshögskoleutbildningar, just nu en utbildning på 2 år till Energitekniker (ny start 27 augusti 2019), samt en distansutbildning på 50 veckor – Teknikillustratör.

Utbildningar som matchar arbetsmarknadens behov.

En YH-utbildning är en eftergymnasial utbildning som är framtagen i samverkan med en bransch som har brist på kompetent personal. Branschrepresentanter är i majoritet i den ledningsgrupp som styr utbildningens kursinnehåll, ett innehåll som matchar företagens kommande anställningsbehov.

Cirka en tredjedel av utbildningstiden sker som praktik (LIA/Lärande i Arbete), då du får möjlighet att öva upp dina praktiska färdigheter ytterligare och koppla ihop teori och praktik. Här knyter du viktiga kontakter inför framtida jobb – ungefär 70 procent av de som får anställning får det på sitt LIA-företag. Yrkeshögskoleutbildningar är kostnadsfria och CSN-berättigade.

Du kan bli antagen till Yrkeshögskolan trots att du saknar formell behörighet. Vi värderar dina faktiska kunskaper. Är du osäker på om du uppfyller kraven på behörighet kan du kontakta oss angående eventuell validering/komplettering.

 

• Energitekniker – byggnader

420 yrkeshögskolepoäng – 84 veckors heltidsstudier i Arvika, varav 24 veckor är LIA, praktiskt arbete ute på företag.

En utbildning som handlar om att energieffektivisera fastigheter. Jobben finns bl.a hos entreprenadföretag, konsultföretag och kommuner. Du arbetar med ventilation eller värme och kyla, energianalyser, projektering, som rådgivare, styr- och reglertekniker eller som säljare av energieffektiva system.

Läs mer och ansök på Energiteknikers hemsida

 

• Teknikillustratör

250 Yrkeshögskolepoäng – 50 veckors heltidsstudier på distans. Ingen start 2019.

Utbildningen riktar sig till dig som vill förklara produkter och tjänster med hjälp av digital illustration i form av till exempel bilder, animationer och storytelling.

Utbildningen ger dig examen som teknikillustratör. Läs mer på hemsidan teknikillustator.se