fbpx

Utvecklingskontor – Privatpersoner

 

 

Projektet har som mål att öka antalet kompetenshöjande kurser och utbildningsmöjligheter för privatpersoner. Dessa utbildningsmöjligheter är anpassade efter arbetsmarknadens behov. Projektet ska även bidra till att fler personer startar eget företag.

Här har vi samlat information och tips till dig som privatperson som vill byta bana i livet. Nedan finns information om utbildningsmöjligheter och hjälpmedel för att starta företag

 


 

Yrkeshögskolan i Arvika

Yrkeshögskolan i Arvika har ett antal utbildningar som är framtagna efter arbetsmarknadens behov.

En stor del av utbildningstiden är praktik (LIA/Lärande i Arbete), då du får möjlighet att öva upp dina praktiska färdigheter ytterligare och koppla ihop teori och praktik. Här knyter du viktiga kontakter inför framtida jobb – ungefär 7 av 10 får anställning på sitt LIA-företag. Yrkeshögskoleutbildningarna är kostnadsfria och CSN-berättigade.

Yrkeshögskolan i Arvika >>

 


 

Musikhögskolan Ingesund

Musikhögskolan Ingesund, MHI, är en del av Karlstads universitet och en anrik skandinavisk musiktradition. Här utbildas musiklärare, musiker och musikproducenter.

Som en del av Karlstads universitet hör vi till Institutionen för konstnärliga studier, som förutom program och kurser på MHI också har ämnena dans samt konst- och bildgestaltning.

Musikhögskolan Ingesund >>

 


 

Arbetsförmedlingen

Utbildningarna ges av olika utbildningsföretag runt om i landet, och är korta, yrkesinriktade utbildningar till yrken där det är brist på utbildad personal.

Samtliga arbetsmarknadsutbildningar och de yrken de leder till passar för alla, oavsett kön. Är du intresserad av att gå en utbildning är det Arbetsförmedlingen som bedömer och fattar beslut om en arbetsmarknadsutbildning är aktuell för dig.

Arbetsmarknadsutbildningar >>

 


 

Kommunal vuxenutbildning

På den kommunala vuxenutbildningen kan man läsa in ämnen och kurser på grundläggande och gymnasial nivå. Man kan även läsa yrkes- och lärlingsutbildningar samt svenska för invandrare (SFI).

Vid studier på Komvux ska man alltid vända sig till kommunen man är folkbokförd i.

Kommunal vuxenutbildning i Årjäng >>

Kommunal vuxenutbildning i Torsby >>

Kommunal vuxenutbildning i Eda >>

Kommunal vuxenutbildning i Arvika >>

 


 

Klarälvdalens Folkhögskola

Folkhögskolan är en unik skolform för vuxna. Skolan utgår från dig och dina behov, förkunskaper och erfarenheter och du kan själv vara med och påverka din utbildning.

Varje folkhögskola bestämmer självständigt över sitt kursutbud och sin profil och är inte bunden till centralt fastställda läroplaner. Folkhögskolan utgår från de studerandes behov, förkunskaper och erfarenheter.

Klarälvdalens Folkhögskola >>

 


 

Verksamt.se

Har du bestämt dig för att starta företag? Här får du hjälp att planera och komma igång med ditt företag, till exempel att välja företagsform, företagsnamn och registrera ditt företag.

På den här sidan hittar du tips och råd för att planera din start. Du kan bland annat gå igenom en checklista så att du inte missar något viktigt eller räkna med olika kalkyler.

Förbered din start >>

 


 

Nyföretagarcentrum

NyföretagarCentrum hjälper personer som vill starta företag.

Den personliga rådgivningen på NyföretagarCentrum är alltid kostnadsfri, objektiv och konfidentiell. Och den är alltid intimt kopplad till lokalt näringsliv.

Nyföretagarcentrum >>

 


 

Tillbaka till projektets startsida