Hoppa till huvudinnehållet
Öppen för ansökan

Medicinsk vårdadministratör

Vill du göra skillnad inom hälso- och sjukvården utan att ha den direkt vårdande delen? Välj en meningsfull karriär som Medicinsk vårdadministratör! Efter avslutade studier öppnas dörrar till spännande jobbmöjligheter på sjukhus, vårdcentraler, privata vårdgivare och företagshälsovård.

Om utbildningen

Utbildningen genomförs i samarbete med Yrkeshögskolan i Kristinehamn. Under utbildningen får du teoretiska kunskaper med hjälp av engagerade och kompetenta lärare och du får arbeta med uppgifter på egen hand och i grupp. Uppgifterna genomförs oftast i skolan, men även hemuppgifter förekommer. Vi tränar journaldokumentation i en övningsmodul i det journalsystem som används inom Region Värmland och som planeras in i Region Örebro inom kort. Under utbildningen kommer du, förutom att träffa ordinarie lärare, även att träffa föreläsare från olika verksamheter och göra en del studiebesök.

Vad arbetar du med?

Som medicinsk vårdadministratör får du en arbetsdag med stor variation i arbetsuppgifterna. Du utgör ett viktigt administrativt stöd i verksamheten och jobbar bland annat med medicinsk dokumentation men även många andra administrativa uppgifter. På vissa arbetsplatser tar du emot patienter och närstående i receptionen.

Efter genomförd utbildning och examensbevis kan du söka tjänster som vårdadministratör, medicinsk sekreterare, medicinsk vårdadministratör och läkarsekreterare. Dessa tjänster finns på sjukhus, vårdcentraler/hälsocentraler, hos privata vårdgivare och inom företagshälsovård runt omkring i Sverige. Det finns även vårdadministrativ personal inom forskning och på läkemedelsföretag.

LIA - Lärande i arbete

En del av utbildningen består av LIA (lärande i arbete), vilket är yrkeshögskolans motsvarighet till praktik. Under LIA:n får du omsätta dina kunskaper från utbildningen i en verklig miljö och träna på din nya yrkesroll på vårdcentraler och sjukhus. 

StartAugusti 2024
Ansök1 februari - 1 maj
Längd80 veckor (cirka två år)
StudieformPå plats i Arvika med enstaka närträffar i Kristinehamn
Antal platserEj fastställt
StudietaktHeltid
YH-poäng400
Grundläggande behörighetGymnasieexamen eller motsvarande
Särskild behörighetSvenska 2/B eller Svenska som andraspråk 2/B
Engelska 6/B 

 

Kontakta oss

Helena Söderholm

Utbildningsledare
0570-749-211 
helena.soderholm@aanc.se