Hoppa till huvudinnehållet

Frontendutvecklare

Vill du jobba med att skapa det vi ser och använder när vi surfar på en webbplats eller i en app? Då är utbildningen Frontendutvecklare något för dig! I samarbete med Folkuniversitetet i Karlstad erbjuder vi utbildningen från Arvika.

Utbildningen

Utbildningen varvar teori och praktik där du från grunden får lära dig att skapa ett snyggt, användarvänligt, interaktivt och responsivt innehåll genom en blandning av JavaScript och ramverk tillsammans med HTML och CSS. Du kommer också att vara ute på praktik där du jobbar med skarpa projekt tillsammans med ett team av andra programmerare på ett företag eller i en organisation.

Vad arbetar du med?

Det råder akut brist på it-kompetens i Sverige eftersom den digitala omställningen i samhället skapar en ökad efterfrågan av exempelvis videotjänster, molntjänster, smarta appar och e-handel. Efterfrågan av en frontendutvecklares kompetens finns inom alla sektorer i samhället, företag, organisationer, myndigheter, kommuner och regioner. Du har goda möjligheter hitta din plats i branschen som anställd eller konsult med början i de juniora tjänsterna och med tiden bredda din portfölj och ta dig an alltfler seniora uppdrag.

  • Frontendutvecklare
  • Gränssnittsutvecklare
  • Javascriptutvecklare
  • Webbutvecklare

LIA - Lärande i arbete

Lärande i arbete (LIA) är yrkeshögskolans motsvarighet till praktik. Utbildningen har två LIA-kurser, sammanlagt 19 veckor, på heltid. Under LIA-perioden tränar du på din framtida yrkesroll och får kontakter som leder till jobb.

Studieupplägg och behörighet

StartHösten 2024
Ansök1 mars - 15 april 2024
Längd80 veckor (cirka två år)
StudieformPå plats
Antal platser8
StudietaktHeltid
YH-poäng400
Grundläggande behörighetGymnasieexamen eller motsvarande
Särskild behörighetProgrammering 1 eller motsvarande

 

Mer information

Fem poäng motsvarar en veckas heltidsstudier

Arbeta agilt 
Backend med Node.js 
Examensarbete
Frontend-ramverk
Full stack webbapplikation
HTML & CSS
Introduktion till IT-branschen och frontendutveckling
Introduktion till programmering och datalogiskt tänkande
JavaScript med ES6+
Lärande i arbete 1
Lärande i arbete 2
Utvecklingsmiljöer och deployment
UX/UI fördjupning
UX/UI grunder

Du som saknar formell kompetens till utbildningen (betyg eller intyg som styrker grundläggande och särskild behörighet) kan åberopa reell kompetens. Reell kompetens kan vara erfarenheter du fått från yrkeslivet som gör att du kan bedömas att kunna genomföra utbildningen och verka i yrkesrollen som utbildningen förbereder för.

Kontakta oss

Peo Filipsson

Chef för Yrkeshögskolan
0702-20 95 25
peo.filipsson@aanc.se