Hoppa till huvudinnehållet

Yrkeshögskolan i Arvika

Genom samråd med näringslivet och företag erbjuder Yrkeshögskolan i Arvika utbildningar som ger efterfrågad kompetens på arbetsmarknaden. Våra utbildningar kombinerar teoretiska och praktiska moment för att säkerställa att studenterna får rätt kunskap. Efter examen har cirka 90 procent av våra yrkeshögskolestudenter arbete inom sex månader.

En betydande del av utbildningen är praktikperioden (LIA – Lärande i arbete), där du kan förbättra dina praktiska färdigheter och koppla samman teori och praktik. Genom LIA får du möjlighet att knyta värdefulla kontakter inför framtida anställningar, och ungefär sju av tio får anställning på sitt LIA-företag.

Våra yrkeshögskoleutbildningar är kostnadsfria och berättigar till studiemedel från CSN.

Vi accepterar sökande till Yrkeshögskolan även om de saknar formell behörighet. Vi bedömer de sökandes faktiska kunskaper. Om du är osäker på om du uppfyller behörighetskraven kan du kontakta oss för information om eventuell validering eller komplettering.

Aktuella utbildningar hos Yrkeshögskolan i Arvika

Två studenter arbetar tillsammans
Öppen för sen ansökan

Kyl- och värmepumpstekniker

Har du ett intresse för energi- och miljöfrågor? Vill du ha möjlighet att variera ditt arbete mellan kontorsmiljö och fältarbete? Då är det här utbildningen för dig.

Student arbetar
Öppen för sen ansökan

Energitekniker

Är energi, teknik och klimatfrågor något som intresserar dig? Du kanske vill ha möjlighet att arbeta både på kontor och ute i fält? Då kan utbildningen Energitekniker vara perfekt för dig. Utbildningen…

Student tittar in i kameran
Öppen för ansökan

Frontendutvecklare

Vill du jobba med att skapa det vi ser och använder när vi surfar på en webbplats eller i en app? Då är utbildningen Frontendutvecklare något för dig! I samarbete med Folkuniversitetet i Karlstad erbjuder…

Undersköterska på ett sjukhus
 

Specialistundersköterska - Akutsjukvård

Arbetar du som undersköterska och vill specialisera dig inom akutsjukvård? Utbildningen vänder sig både till dig som redan arbetar inom akutsjukvård och till dig som vill byta inriktning.

Fyra vårdadministratörer tittar in i kameran
 

Medicinsk vårdadministratör

Vill du göra skillnad inom hälso- och sjukvården utan att ha den direkt vårdande delen? Välj en meningsfull karriär som Medicinsk vårdadministratör! Efter avslutade studier öppnas dörrar till spännande…

Två automationsingenjörstudenter läser instruktioner och arbetar med kopplingar
 

Automationsingenjör – Mekatronik

Vill du arbeta praktiskt och konstruktivt med problemlösning och utveckling av självstyrda system? Som automationsingenjör har du möjlighet att optimera, testa och underhålla automatiserade system, processer…

Två nyfikna produktionsteknikstudenter lyser med ficklampa på någonting
 

Produktionstekniker

I samarbete med Kompetenscenter i Köping kan du nu läsa Produktionstekniker på satellit – dvs distansstudier. Du väljer att läsa i Köping, Arvika eller Årjäng. Vad passar dig?

Kontakta oss

Peo Filipsson

Chef för Yrkeshögskolan
0702-20 95 25
peo.filipsson@aanc.se