fbpx

Vård och omsorgsutbildning, VOX8

En utbildning för dig som vill få eller behålla ett betydelsefullt arbete som undersköterska.

Efter slutförd och godkänd utbildning får du diplom från Vård- och omsorgscollege, ett bevis på att du har en aktuell och relevant utbildning som efterfrågas i de verksamheter du har möjlighet att arbeta.

Vill du vara med och göra skillnad inom vården – i ett aktuellt och angeläget yrke, som i och med pandemin fått en rejäl statushöjning? Då ska du absolut göra en ansökan!

Studierna bedrivs under ett och ett halvt års tid på heltid, med schemalagda lektioner antingen via webben eller som närträffar på Arvika Näringslivscentrum. Utbildningen omfattar 1500 poäng på gymnasienivå.

Arbetsplatsförlagd utbildning på heltid ingår, dag, kväll och helg, enligt handledares schema.

Behörighets- och förkunskapskrav:

Svenska/Svenska som andraspråk och Samhällskunskap på grundläggande nivå.
Webbaserad utbildning,  tillgång till dator, internet och grundläggande datorvana nödvändigt för att delta i utbildningen.

Kurser som ingår:

Psykologi 1, Svenska/Svenska som andraspråk 1, Samhällskunskap 1a1, Social omsorg 1 och 2, Geriatrik och gerontologi, Omvårdnad 1 och 2, Anatomi och fysiologi 1 och 2, Psykiatri 1 och 2, Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 1 och 2, Hälso- och sjukvård 1 och 2, Gymnasiearbete.

Kurser (ej vårdrelaterade) som ingår i utbildningen erbjuds i ett kurspaket med start i veckan 19. Du hittar mer information om detta kurspaket om du klickar på denna länk>>

Studievägledning och ansökan:

För att göra en inledande studieplan och göra ansökan behöver du boka tid med studie- och yrkesvägledare. E-posta info.vlc@aanc.se för en första kontakt.

Ansökan på pappersblanketten för gymnasial vuxenutbildning hittar du på sidan Blanketter och dokument, klicka på denna länk>>

Du kan också besöka Vägledningscentrum och göra din ansökan där. Glöm inte ditt personbevis för studier och kopia på betyg för att styrka din behörighet att söka.

Broschyr i pdf-format, klicka för att öppna:

 

 

Kurskod

VOXABN

Poäng

1500

Startdatum

2021-08-11

Slutdatum

2022-12

Sista ansökningsdag

2021-03-26