Hoppa till huvudinnehållet

Universitet / högskola

Vi erbjuder en optimal mötesplats för dig som planerar att studera vid universitet eller högskola. Vår kostnadsfria service erbjuder teknik och utrustning för distansstudier och webbaserad utbildning, skapade i en inspirerande och dynamisk miljö.

I nära samarbete med Karlstads Universitet tillhandahåller vi Förskolelärarprogrammet och Grundskolelärarprogrammet på distans. Som distansstudent kan du även skriva tentamen här, förutsatt att ditt lärosäte godkänner det. 

Vi är här för dig som studerar på distans eller är en del av en studiegrupp. Här har du möjlighet att möta andra studenter, dela erfarenheter, njuta av en kopp kaffe eller en lunch i vår restaurang samt fördjupa dig i en god bok.

Hos oss finns tillgång till:

 • Studie- och yrkesvägledning (finns att tillgå på Vägledningscentrum)
 • Lärosalar
 • Grupprum
 • Datorer med internetuppkoppling
 • Videokonferens
 • Webbkameror
 • Skrivare
 • Kopiator
 • Biblioteksservice

Öppettider: 

Måndag - Fredag
8.00–16.00

Vi ser fram emot att välkomna dig! 

Mer information

Att studera på distans innebär att du studerar självständigt och att du framförallt kommunicerar med lärare och studiekamrater via webben.  Distansutbildningar ger dig större frihet men kräver också en hel del självdisciplin.

Hur fungerar det att studera på distans?

Planeringen lägger du själv upp för att kunna följa med i utbildningen. En utbildning på halvfart kräver att du studerar 20 timmar per vecka. Utbildningar på helfart motsvarar en arbetstid på 40 timmar per vecka.

En grundförutsättning för att kunna studera på distans är att du har tillgång till en dator med internetuppkoppling. Detta för att du ska kunna ta del av allt kursmaterial som finns på lärplattformen, med det menas ett webbaserat "klassrum" där du pratar med kursare och lärare via video, chatt och forum. Läraren lägger upp text, bild, filmer och annat som du behöver för din kurs och genom videokonferens kan du vara med i till exempel gruppdiskussioner.

En webbkamera kan också vara ett användbart verktyg för grupparbeten, diskussioner och seminarium.

Med eller utan träffar

Distansutbildning kan se olika ut. Du kan läsa helt eller delvis på distans. Läser du en utbildning som är helt webbaserad behöver du inte resa till lärosätet eller lärcentrum under utbildningstiden.  En annan form av distansutbildning kan innebära att du har obligatoriska träffar eller virtuella möten över nätet. Detta är en viktig faktor som kan avgöra hur väl en distansutbildning passar dig. Var noga med att se över vad som gäller för de utbildningar som du är intresserad av. Detta är en viktig faktor som kan avgöra hur väl en distansutbildning passar dig.

Är distansstudier något för mig?

Ta reda på så mycket du kan om distansutbildningen innan du börjar. Tänk igenom om du är tillräckligt motiverad. Ingen kontrollerar dig på samma sätt som i ett klassrum och du är mer utlämnad till din egen disciplin. Du behöver planera när du ska plugga.

Tips för att lyckas med studierna:

 • Ta tag i studierna på en gång
 • Ge plats åt studierna
 • Utnyttja Lärcentrum

Som student hos oss har du möjlighet att kostnadsfritt använda våra datorer. Du behöver inloggningsuppgifter för detta. Inloggningsuppgifter får du på expeditionen för universitet/högskola och konferens. Har du med egen dator kan du använda vårt trådlösa nätverk.

Kontakta oss

0570- 749 220
info.lc@aanc.se