fbpx

AN Svenska 2 vecka 34

Erbjuds i två former med lärare på Arvika Näringslivscentrum:

Distanskurs – med ett antal obligatoriska schemalagda närträffar som meddelas vid kursstart. I övrigt oberoende i tid och rum.

Närkurs – med schemalagda lektioner en halv dag i veckan, på plats eller via Google Meet med möjlighet till handledning och självstudier i studieverkstan.

Du behöver mycket god datavana för att klara distanskursen, du behöver ha egen dator med internetuppkoppling och ordentligt med tid att lägga på dina studier.

I ämnet svenska ligger tyngdpunkten på kommunikation, både muntlig och skriftlig. Arbetet med det muntliga framförandet tränas i tre steg: planering, genomförande och utvärdering. De texter som skrivs kommer att fokusera på hur läsaren skall påverkas och informeras. Träning av ett korrekt språkbruk genomförs, eftersom detta är viktigt för att nå fram till läsaren. Texten skall även anpassas till den mottagargrupp det gäller.

Svenska 2 bygger på kursen Svenska 1. Kunskaperna i muntlig och skriftlig argumentationsteknik fördjupas, liksom språkbehandling. Två nya moment tillkommer: litteraturhistoria, där centrala verk under antiken, medeltiden och renässansen behandlas, samt nordiska språkförhållanden.

Kursen inleds med obligatorisk registreringsdag.

Ansök på gymnasial vuxenutbildnings-blankett som du hittar på den här sidan>>

<<Tillbaka till Aktuella kurser på gymnasial nivå

Lärare/utbildare

Cathrin Erlandsson

Kurskod

SVESVE02

Poäng

100

Startdatum

2023-08-21

Slutdatum

2023-12-22

Sista ansökningsdag

2023-06-15

Kurslitteratur

Hittar du här>>