fbpx

Lärlingsutbildning Kock

Drömmer du om att få arbeta i restaurangbranschen? Brinner du för matlagning och att bjuda på kulinariska höjdpunkter?

Just nu är det stor efterfrågan på utbildade kockar, ta chansen att utbilda dig för ett omväxlande och spännande jobb!

Passar dig som trivs i en serviceinriktad miljö med högt tempo och varierande arbetsuppgifter och som vill lära dig detta kreativa yrke på en arbetsplats.

Kontakta yrkeslärare och utbildningsansvarig Malin Olofsson för frågor om utbildningen, tel. 0570-749 346

Utbildningens upplägg

Lärlingsutbildning på 70 veckor på heltid. Här ingår gymnasiekurser omfattande 1400 gymnasiepoäng, samma kurser som ingår på Restaurang- och livsmedelsprogrammet för arbete med matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet.

Att gå en lärlingsutbildning inom den kommunala vuxenutbildningen innebär utbildning på en arbetsplats – minst 70 procent av tiden arbetar man praktiskt. Då följer man handledarens arbetstider vilket innebär dag-, kvällstid och helger. Övrig tid teoretiska studier på Arvika Näringslivscentrum.

Behörighet för att söka

Godkända betyg i Svenska/Svenska som andraspråk på grundläggande nivå och körkort. Grundläggande digital kompetens och tillgång till dator krävs.
I utbildningen ingår att hantera alla sorters livsmedel.
I antagningsprocessen ingår intervju och vid antagning krävs utdrag ur belastningsregistret.

Studievägledning inför ansökan

Skicka e-post till info.vlc@aanc.se med dina frågor och för att boka tid för ett vägledningssamtal.

Mer information om utbildningen, i PDF-format

Ansökan lämnas till Vägledningscentrum, komplett med betygskopia och personbevis vid studier.

Ansök på gymnasial vuxenutbildnings-blankett som du hittar på den här sidan>>

<<Tillbaka till Aktuella kurser på gymnasial nivå

Lärare/utbildare

Malin Olofsson

Kurskod

RLXAAN

Poäng

1400

Startdatum

Preliminär start 2023