Hoppa till huvudinnehållet
Öppen för ansökan

Kockutbildning

Har du en passion när det kommer till att laga mat och skapa kulinariska höjdpunkter? Sätt fart på din karriär genom att utbilda dig till kock hos oss. Det är dessutom ett utmärkt tillfälle att ta vara på den stora efterfrågan på utbildade kockar.

Utbildningen ger dig omfattande kunskaper inom råvaror, teknik, livsmedelshygien, näringslära och smakkombinationer. Här erbjuds lektioner med praktisk träning i kök tre dagar i veckan som ger dig djupare förståelse för matlagningstekniker. Du studerar på heltid över 64 veckor.

En viktig del i utbildningen är det arbetsplatsförlagda lärandet (APL), där du får möjlighet att praktiskt tillämpa dina kunskaper och erfarenheter på en riktig arbetsplats. Du som studerande följer handledarens arbetstider, både dagtid, kvällstid och helger.

Behörighet och förkunskapskrav

  • Grundläggande datorkunskaper
  • I antagningsprocessen ingår intervju
  • Utdrag ur belastningsregistret inför praktik

Kurser som ingår

  • Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, 100 poäng
  • Hygien, 100 poäng
  • Livsmedels- och näringskunskap 1, 100 poäng
  • Matlagning 1, 100 poäng
  • Matlagning 2, 200 poäng
  • Matlagning 3, 200 poäng
  • Matlagning 4, 200 poäng
  • Mat och dryck i kombination, 100 poäng
  • Servering 1, 100 poäng
  • Service och bemötande 1, 100 poäng
  • Specialkoster, 100 poäng

Information om utbildningen som PDF

Lärare / utbildareMathias Persson
Poäng1 400
StartdatumVecka 33 2024
Ansök1 maj - 15 juni

Studievägledning inför ansökan

Skicka e-post till info.vlc@aanc.se med dina frågor och för att boka tid för ett vägledningssamtal.

Är du folkbokförd i annan kommun, vänligen kontakta studie- och yrkesvägledare i din hemkommun.

Ansökan

Ansökan

Ansökan lämnas till Vägledningscentrum, komplett med betygskopia och Personbevis för studier.

Vill du veta mer om utbildningen? Kontakta våra studie- och yrkesvägledare på Vägledningscentrum.

Kontakta oss

Studie- och yrkesvägledare

Drop in-tider: Måndagar och torsdagar 10.00-12.00 och onsdagar 14:00-16.00
info.vlc@aanc.se

Administration

Telefontider: Måndag–torsdag kl. 9.00–12.00
Telefon: 0570–749 215