Hoppa till huvudinnehållet
Öppen för ansökan

Kockutbildning

Har du en passion när det kommer till att laga mat och skapa kulinariska höjdpunkter? Sätt fart på din karriär genom att utbilda dig till kock hos oss. Det är dessutom ett utmärkt tillfälle att ta vara på den stora efterfrågan på utbildade kockar.

Utbildningen ger dig omfattande kunskaper inom råvaror, teknik, livsmedelshygien, näringslära och smakkombinationer. Här erbjuds lektioner med praktisk träning i kök tre dagar i veckan som ger dig djupare förståelse för matlagningstekniker. Du studerar på heltid över 64 veckor.

En viktig del i utbildningen är det arbetsplatsförlagda lärandet (APL), där du får möjlighet att praktiskt tillämpa dina kunskaper och erfarenheter på en riktig arbetsplats. Du som studerande följer handledarens arbetstider, både dagtid, kvällstid och helger.

Behörighet och förkunskapskrav

  • Grundläggande datorkunskaper
  • I antagningsprocessen ingår intervju
  • Utdrag ur belastningsregistret inför praktik

Kurser som ingår

  • Livsmedels- och näringskunskap, Nivå 1
  • Livsmedelshygien, Nivå 1
  • Mat och dryck i kombination, Nivå 1
  • Matlagning Nivå 1-5
  • Service och bemötande, Nivå 1. 

Information om utbildningen som PDF

Lärare / utbildareMathias Persson
Poäng1 200
Nästa startdatumAugusti 2025
Ansök1 maj - 15 juni

Så här ansöker du

Du gör din ansökan via vårt ansökningssystem Edlevo. Där hittar du aktuella utbildningar, ansökningsperioder och all information du behöver för att skicka in din ansökan. Klicka på knappen nedan för att komma till Edlevo.

Edlevo

Studievägledning inför ansökan

Skicka e-post till info.vlc@aanc.se med dina frågor och för att boka tid för ett vägledningssamtal.

Är du folkbokförd i annan kommun, vänligen kontakta studie- och yrkesvägledare i din hemkommun.

Vill du veta mer om utbildningen? Kontakta våra studie- och yrkesvägledare på Vägledningscentrum.

Kontakta oss

Studie- och yrkesvägledare

För att boka ett möte med personlig vägledning, skicka ett e-postmeddelande till info.vlc@aanc.se
Expeditionstider för enklare frågor: Måndagar och torsdagar 10.00-12.00 samt onsdagar 14:00-16.00

Administration

Telefontider: Måndag–torsdag kl. 9.00–12.00
Telefon: 0570–749 215