Utbildningen ger dig omfattande kunskaper inom råvaror, teknik, livsmedelshygien, näringslära och smakkombinationer. Här erbjuds lektioner med praktisk träning i kök tre dagar i veckan som ger dig djupare förståelse för matlagningstekniker. Du studerar på heltid över 64 veckor.
En viktig del i utbildningen är det arbetsplatsförlagda lärandet (APL), där du får möjlighet att praktiskt tillämpa dina kunskaper och erfarenheter på en riktig arbetsplats. Du som studerande följer handledarens arbetstider, både dagtid, kvällstid och helger.
Behörighet och förkunskapskrav
- Grundläggande datorkunskaper
- I antagningsprocessen ingår intervju
- Utdrag ur belastningsregistret inför praktik
Kurser som ingår
- Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, 100 poäng
- Hygien, 100 poäng
- Livsmedels- och näringskunskap 1, 100 poäng
- Matlagning 1, 100 poäng
- Matlagning 2, 200 poäng
- Matlagning 3, 200 poäng
- Matlagning 4, 200 poäng
- Mat och dryck i kombination, 100 poäng
- Servering 1, 100 poäng
- Service och bemötande 1, 100 poäng
- Specialkoster, 100 poäng
Information om utbildningen som PDF
Lärare / utbildare | Mathias Persson |
Poäng | 1 400 |
Startdatum | V.3 2025 |
Ansök | Ej fastställt |
Studievägledning inför ansökan
Skicka e-post till info.vlc@aanc.se med dina frågor och för att boka tid för ett vägledningssamtal.
Är du folkbokförd i annan kommun, vänligen kontakta studie- och yrkesvägledare i din hemkommun.