Utbildningen ger dig omfattande kunskaper inom råvaror, teknik, livsmedelshygien, näringslära och smakkombinationer. Här erbjuds lektioner med praktisk träning i kök tre dagar i veckan som ger dig djupare förståelse för matlagningstekniker. Du studerar på heltid över 64 veckor.
En viktig del i utbildningen är det arbetsplatsförlagda lärandet (APL), där du får möjlighet att praktiskt tillämpa dina kunskaper och erfarenheter på en riktig arbetsplats. Du som studerande följer handledarens arbetstider, både dagtid, kvällstid och helger.
Behörighet och förkunskapskrav
- Grundläggande datorkunskaper
- I antagningsprocessen ingår intervju
- Utdrag ur belastningsregistret inför praktik
Kurser som ingår
- Livsmedels- och näringskunskap, Nivå 1
- Livsmedelshygien, Nivå 1
- Mat och dryck i kombination, Nivå 1
- Matlagning Nivå 1-5
- Service och bemötande, Nivå 1.
Information om utbildningen som PDF
Lärare / utbildare | Mathias Persson |
Poäng | 1 200 |
Nästa startdatum | Augusti 2025 |
Ansök | 1 maj - 15 juni |
Så här ansöker du
Du gör din ansökan via vårt ansökningssystem Edlevo. Där hittar du aktuella utbildningar, ansökningsperioder och all information du behöver för att skicka in din ansökan. Klicka på knappen nedan för att komma till Edlevo.
Edlevo
Studievägledning inför ansökan
Skicka e-post till info.vlc@aanc.se med dina frågor och för att boka tid för ett vägledningssamtal.
Är du folkbokförd i annan kommun, vänligen kontakta studie- och yrkesvägledare i din hemkommun.