Hoppa till huvudinnehållet

Komvux som anpassad utbildning

Här finns utbildning för dig som är över 20 år och har behov av anpassad skolgång. Du ska ha en intellektuell funktionsnedsättning eller förvärvad hjärnskada för att ha rätt att läsa på Komvux som anpassad utbildning för vuxna. Här kan du läsa på en nivå som motsvarar anpassad grund- eller gymnasieskola.

Hur börjar man på anpassad utbildning?

När du börjar hos oss går du tillsammans med en studie- och yrkesvägledare igenom dina tidigare kunskaper och erfarenheter från tidigare utbildningar och arbete. Målet är att skapa en individuell studieplan som passar dina behov och mål. I studieplanen dokumenteras de kurser som du behöver för att nå dina mål.

Undervisningen sker i små grupper eller individuellt för att ge dig bästa möjliga stöd. 

Kursstarter sker vanligtvis en gång om året, i augusti. För att säkerställa din plats behöver du skicka in din ansökan senast den 15 juni. Detta ger oss tillräckligt med tid att planera och förbereda för en smidig start på din utbildning

Omfattning och studieekonomi

Heltidsstudier motsvarar 20 verksamhetspoäng per vecka.

Utbildningen är kostnadsfri, men det kan förekomma tillfällen då du själv ansvarar för att bekosta dina läroböcker och annat studiematerial. Du kan läsa mer om vad som gäller och vilket studiestöd du kan söka på CSNs hemsida. I vissa fall kan du även få stöd via Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM).

Mer information om studierna får du av Vägledningscentrum.

Kontakta oss

Studie- och yrkesvägledare

Drop in-tider: Måndagar och torsdagar 10.00-12.00 och onsdagar 14:00-16.00
info.vlc@aanc.se

Administration

Telefontider: Måndag–torsdag kl. 9.00–12.00
Telefon: 0570–749 215