Hoppa till huvudinnehållet
Öppen för ansökan

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning motsvarar gymnasieskolan. Här kan du kombinera fristående kurser så att det passar dina mål, till exempel om du behöver en gymnasieexamen för att få ett jobb eller för att kunna studera vidare.

Samtliga kurser är webbaserade, vilket innebär att du behöver tillgång till en dator, viss datorvana samt internetanslutning. Det vanligaste kursupplägget innebär endast tre timmars schemalagd undervisning per vecka och kurs, antingen på Arvika Näringslivscentrum eller online i samarbete med lärare. Denna schemalagda tid utgör ungefär en tredjedel av hela kursen. Resten av tiden ägnar du åt självstudier via webbplattformen It's Learning, där du kan förvänta dig att spendera upp till tio timmar per vecka för en 100-poängskurs.

I samarbete med Hermods har vi möjlighet att erbjuda kurser som inte finns tillgängliga lokalt på Arvika Näringslivscentrum. Du ansöker fortfarande till dessa kurser genom vårt ansökningssystem. 

Du måste planera dina studier tillsammans med studievägledare, som du hittar på Vägledningscentrum

Utbildningen är kostnadsfri, men det kan förekomma tillfällen då du själv ansvarar för att bekosta dina läroböcker och annat studiematerial. Du kan läsa mer om vad som gäller och vilket studiestöd du kan söka på CSNs hemsida.

Obligatorisk registeringsdag

Om du blir antagen till en kurs kommer du att få en kallelse till den obligatoriska registreringsdagen, vilken sammanfaller med kursens startdatum. Om du uteblir från registreringsdagen utan giltig anledning kommer din plats att förloras, och du måste ansöka på nytt inför nästa kursstart. Detta gäller även om du har blivit kallad till nivåtest och uteblir utan godtagbar förklaring.

Vi startar kurser fyra gånger per år:

Vecka 3 – sök senast 15 november
Vecka 12 – sök senast 15 februari
Vecka 33 – sök senast 15 juni
Vecka 42 – sök senast 15 september

Kontakta oss

Studie- och yrkesvägledare

Drop in-tider: Måndagar och torsdagar 10.00-12.00 och onsdagar 14:00-16.00
info.vlc@aanc.se

Administration

Telefontider: Måndag–torsdag kl. 9.00–12.00
Telefon: 0570–749 215