Hoppa till huvudinnehållet
Öppen för ansökan

Grundläggande vuxenutbildning

Grundläggande vuxenutbildning motsvarar delar av den nioåriga grundskolan. Den riktar sig till den som inte har uppnått kunskapsnivån i den svenska grundskolan eller saknar motsvarande grundskoleutbildning från sitt hemland. Genom att genomföra dessa grundläggande kurser blir du behörighet att fortsätta till gymnasienivå.

Samtliga kurser är webbaserade, vilket innebär att du behöver tillgång till en dator, ha viss datorvana samt internetanslutning. Utöver handledande lektioner, som kan hållas antingen i klassrumsmiljö eller via datorn, och praktiskt arbete i vår studieverkstad, förutsätter kurserna även att du självständigt utför arbete på datorn.

För att kunna bedöma vilken delkurs du ska läsa kan du behöva göra ett nivåtest. Det är skolan som bestämmer om du behöver göra ett test. Här kan du se hur ett nivåtest går till 

Kurser som erbjuds på plats: 

  • Engelska
  • Matematik
  • Svenska som andraspråk
  • Orienteringskurser

På grundläggande nivå finns också kurser vi inte har i kursutbudet. Kontakta studievägledare för att ta reda på mer.

Du måste planera dina studier tillsammans med studievägledare, som du hittar på Vägledningscentrum.

Utbildningen är kostnadsfri, men det kan förekomma tillfällen då du själv ansvarar för att bekosta dina läroböcker och annat studiematerial. Du kan läsa mer om vad som gäller och vilket studiestöd du kan söka på CSNs hemsida.

Obligatorisk registreringsdag

Om du blir antagen till en kurs kommer du att få en kallelse till den obligatoriska registreringsdagen, vilken sammanfaller med kursens startdatum. Om du uteblir från registreringsdagen utan giltig anledning kommer din plats att förloras, och du måste ansöka på nytt inför nästa kursstart. Detta gäller även om du har blivit kallad till nivåtest och uteblir utan godtagbar förklaring.

Vi startar kurser fyra gånger per år:

Vecka 3 – sök senast 15 november
Vecka 12 – sök senast 15 februari
Vecka 33 – sök senast 15 juni
Vecka 42 – sök senast 15 september

Kontakta oss

Studie- och yrkesvägledare

Drop in-tider: Måndagar och torsdagar 10.00-12.00 och onsdagar 14:00-16.00
info.vlc@aanc.se

Administration

Telefontider: Måndag–torsdag kl. 9.00–12.00
Telefon: 0570–749 215