Är du passionerad när det gäller att laga mat och att bjuda på kulinariska höjdpunkter? Sätt fart på din karriär som kock genom att utbilda dig hos oss! Ta vara på den stora efterfrågan på utbildade kockar och ta steget in i en spännande och variationsrik yrkesvärld!
Lektioner med yrkeslärare på Arvika Näringslivscentrum och praktisk träning i kök. Studier i 64 veckor på heltid. Här ingår yrkeskurser omfattande 1400 gymnasiepoäng.
Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår en del av kurstiden, då bedrivs studierna praktiskt på en arbetsplats och följer handledares arbetstider dag-, kvällstid och helger.
Har du svenska som andraspråk läser du språkkurs på din nivå integrerat i utbildningen.
Svensk grundskola eller Sfi kurs C.
Grundläggande datorkunskaper.
I antagningsprocessen ingår intervju. Utdrag ur belastningsregistret inför praktik.
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel (MÅTBRC0), 100 poäng
Hygien (HYGHYG0), 100 poäng
Livsmedels- och näringskunskap 1 (LIVLIV01), 100 poäng
Matlagning 1 (MALMAL01), 100 poäng
Matlagning 2 (MALMAL02), 200 poäng
Matlagning 3 (MALMAL03), 200 poäng
Matlagning 4 (MALMAL04), 200 poäng
Mat och dryck i kombination (MACMAT0), 100 poäng
Servering 1 (SERSER01), 100 poäng
Service och bemötande 1, (SEVSEV01), 100 poäng
Specialkoster (MALSPE0), 100 poäng
Skicka e-post till info.vlc@aanc.se med dina frågor och för att boka tid för ett vägledningssamtal.
Ansökan lämnas till Vägledningscentrum, komplett med betygskopia och Personbevis för studier.
Ansökningsblankett finns här>>
Är du folkbokförd i annan kommun, vänligen kontakta studie- och yrkesvägledare i din hemkommun.
<<Tillbaka till Aktuella kurser på gymnasial nivå
<<Tillbaka till Yrkeskurser och yrkesutbildningar
Lärare/utbildareMathias Persson
KurskodRLXAAN
Poäng1400
Startdatum2023-08-21
Sista ansökningsdag2023-06-15