fbpx

5 nya yrkesutbildningar på ANC

För att möta behovet hos de branscher som har stor brist på personal och samtidigt få fler människor i arbete startar vi 5 nya yrkesutbildningar. Totalt har vi fått in 75 ansökningar till höstens utbildningsstart.

 

  • Det är helt fantastiskt! Det är ett bevis på att vi är på rätt väg och att människor är villiga att utbilda sig för att få ett jobb. Att gå en yrkesutbildning är för många en effektiv väg in på arbetsmarknaden, säger Anette Maack, Rektor Komvux.

 

Via den kommunala vuxenutbildningen har vi på Arvika Näringslivscentrum tidigare haft yrkesutbildningarna Vård & omsorg och Kock lärlingsutbildning. Nu utökar vi och täcker fler branscher som har stor efterfrågan på personal med rätt kompetens. De nya utbildningarna riktar sig b.la. mot industrin och handeln.

 

  • Vi har fått tydligare indikationer från olika branscher att man saknar tillgång till utbildad personal. De nystartade yrkesutbildningarna är ett sätt att möta efterfrågan hos företagen och göra den arbetskraften som finns mer matchningsbar. För oss är det viktigt att göra de elever vi har anställningsbara, säger Anette Maack.

 

Utbildningarna är öppna för alla men de har anpassats för elever med svenska som andraspråk genom att vid behov erbjuda språkstöd i undervisningen. Två av utbildningarna, som kallas Förberedande, är direkt riktade mot utrikesfödda. Här kombineras en introduktion till yrket med svenska som andraspråk.

 

Följande yrkesutbildningar finns nu att läsa på Arvika Näringslivscentrum:

Kockutbildning, Industriteknik basutbildning, Vård och omsorgsutbildning, Butikssäljare lärlingsutbildning, Serviceutbildning städ och kost, Förberedande industri och Förberedande barn och fritid.

 

Utbildningarna hittar du här

 

Artikel i Arvika Nyheter