fbpx

Öppet hus för yrkesutbildningar

Den 21 november har Arvika Näringslivscentrum Öppet hus för sina yrkesutbildningar. Besökare kommer få träffa ansvariga lärare och studie- & yrkesvägledare, besöka lokaler och få information om aktuella utbildningar.

 

– Vi hoppas att fler elever vill studera hos oss eftersom det är sådan brist på personal i de här branscherna, säger Helena Söderholm, Samordnare Yrkesutbildningar.

 

Via den kommunala vuxenutbildningen har Arvika Näringslivscentrum valt att satsa på yrkesutbildningar för att möta behovet hos de branscher som har stor brist på personal, och samtidigt få fler människor i arbete. Under hösten startade 5 nya yrkesutbildningar som bland annat riktades mot industrin, handeln, restaurang- och servicebranschen, samt vård & omsorg. Under november pågår en ny ansökningsperiod där ytterligare utbildningar har tillkommit.

 

– Vår uppgift är att få människor i jobb eller fortsatta studier. Vi bidrar med att höja kompetensnivån med utbildad personal. Många yrken kräver en utbildning. Därför är det viktigt att vi gör dessa insatser, säger Helena Söderholm.

 

Barnskötarutbildning är tillbaka

ANC har sedan flera år tillbaka haft två återkommande yrkesutbildningar: Vård och omsorgsutbildning och Barnskötarutbildning. Den sistnämna har haft några års uppehåll men är nu tillbaka. Utbildningarna motsvarar det man läser på gymnasial nivå och har traditionellt högt ansökningstryck.

 

– Jättekul att utbildningen är tillbaka! Barnomsorgen behöver mer utbildad personal. Eleverna kombinerar teori med praktik och får den kunskap som behövs där ute, berättar Helena Söderholm, Samordnare Yrkesutbildningar.

 

Öppet hus på Arvika Näringslivscentrum: 21 november kl. 10-12 och 14–16.

 

Följande utbildningar startar 2023:

Barnskötarutbildning, 900 poäng + påbyggnad

Industriteknik Basutbildning, 700 poäng

Industriteknik påbyggnadsutbildning, 600/500 poäng

Kockutbildning, 1400 poäng

Kostbiträde, lärlingsutbildning, 400 poäng

Omvårdnadsassistent, 200–400 poäng

Utemiljöarbete, 400 poäng

Vård- och omsorgsutbildning, 200+1300 poäng

 

Sista ansökningsdag är 30 november.