Hoppa till huvudinnehållet

Nytt nätverk främjar karriär och gemenskap för unga akademiker i Västra Värmland

Nätverket ”Unga akademiker i Västra Värmland” har nyligen lanserats som ett initiativ av Arvika Näringslivscentrum

Det har som syfte att bli en central mötesplats för akademiker och företag i kommunerna Arvika, Eda och Årjäng, där medlemmarna genom nätverkande kan skapa en gemenskap och samtidigt främja karriärmöjligheterna i regionen.


Nätverket välkomnar alla som antingen har avslutat eller påbörjat en examen från universitet, högskola eller yrkeshögskola och är bosatta i, härstammar från eller är intresserade av att flytta till Västra Värmland

Tanken är att skapa en gemenskap där människor kan etablera relationer med varandra och med företag i området – en gemenskap som sträcker sig utöver arbetsrelaterade sammanhang. Genom olika aktiviteter vill att medlemmar ska skapa nya kontakter och samtidigt bidra till att berika upplevelsen av att bo i Västra Värmland. säger Birger Pettersson Wiik.

Som medlem i den nyskapade LinkedIn-gruppen får man möjlighet att dela med sig av tips angående jobb eller examensarbeten, samt information om utbildningar och branschrelaterade händelser. Arvika Näringslivscentrum kommer också att uppdatera med information om träffar och event.

Denna typ av nätverk har länge saknats i Västra Värmland, genom att vara en del av detta initiativ får man inte bara tips om jobbmöjligheter, utan också insikter om hur man faktiskt trivs och växer i arbetslivet. En av styrkorna jag ser är att man verkar på en mindre ort. Här är det inte bara namn på skärmen, utan ansikten som du kan stöta på i lokala kaféer eller på stadens evenemang, säger Louise Eriksson, Business Controller på Thermia och ambassadör för nätverket.


Företag i Västra Värmland har också möjlighet att använda gruppen för att dela information om lediga tjänster och därigenom hitta arbetskraft bland medlemmarna.

Vi vill öka medvetenheten om de många karriärmöjligheterna som finns i här. Det finns många företag som söker efter utbildad och kompetent arbetskraft, säger Birger Pettersson Wiik, Chef på Arvika Näringslivscentrum.

LinkedIn-gruppen är redan aktiv och välkomnar nya medlemmar som delar intresset för att främja och utveckla akademikernas närvaro och inflytande i Västra Värmland.

Alla nyheter