fbpx

Möt vår nya chef Birger!

 

Vid jul blev det officiellt att vår nya verksamhetschef skulle bli Birger Pettersson Wiik. ”Årjängsbon” som de kallar honom i lokaltidningen. Och den 1 mars gjorde han sin första dag hos oss. Nu har han fått några veckors inskolning och vi har träffat honom för att höra hur det går för honom!

 

Hej Birger!

– Hej!

 

För de som inte vet vem du är, vill du kort presentera dig?

– Tre-barns pappa och lyckligt gift med Maja. Min yngsta dotter Ida är 8 år och mina två äldre som sedan länge är utflugna ur huset är 21 och 23. Bor på en liten gård i Gryttom utanför Årjäng (på rätt sida) Travhästar är mitt största intresse och tränar två stycken idag. En andra plats på V75 och förra årets vinstrikaste amatör i Årjäng är mina största meriter. Vill man prata annat än tjänst är därför trav ett säkert kort, ett annat är rödvin och då helst italienska.

 

För den som läst boken ”Omgiven av idioter” så är jag den lite ovanliga Röd-gröna och i sammanfattningen av DISC resultatet som stämmer ganska bra så står det så här:

 

Du är en oberoende och självständig person, som ofta har en klar uppfattning om dina mål och har envishet och viljestyrka att ta dig dit. Oftast låter du dig inte begränsas av regler och bestämmelser. Du tar dig ofta an ett problem med okonventionella metoder. Det hjälper dig många gånger att hitta ovanliga och kreativa lösningar på problem. För dig är det viktigare att nå resultat än hur du tar dig dit. Du är beredd att ta risker och tycker inte att du behöver be om lov varje gång du tycker dig behöva göra avsteg från givna regler. Vissa kan ibland uppfatta dig som något rebellisk och egensinnig.

 

Varför ville du komma och jobba hos oss?

– Jag har under en ganska lång tid tänkt att jag skall söka ett jobb när jag hittar något intressant och inspirerande. När annonsen för denna tjänst dök upp så kan man sammanfatta den med att det stod ”Vi letar efter dig Birger” och då kunde jag ju inte låta bli att söka. Ångrar idag inte en sekund att jag gjorde det. Från det att jag första gången kom in genom dörren vid intervjun har jag känt att det är något speciellt med huset.

 

Och nu har du hunnit göra nästan en månad hos oss, hur tycker du att de första veckorna här på ANC har varit?

– Väldigt trevliga, fulla av intryck och möten mellan bara positiva människor. Har ju valt att träffa de flesta genom en promenad och gick därför ner 1,5 kg första veckan vilket är en positiv bieffekt.

 

Vad kommer bli största utmaningen för dig?

– Under antagningsprocessen har styrelsen varit tydliga med att huset skall utvecklas. Dom har även tydligt deklarerat att känslan och den positiva andan i huset skall bevaras, balansgången mellan kommun och företag skall behållas och vi samtidigt ska bli ännu bättre på det vi gör och även utveckla i någon ny riktning. Processen där delaktighet från alla är viktig och därigenom komma fram till vad vi skall göra och sedan genomföra detsamma, för att nå våra mål kommer bli en utmaning jag kommer gilla.

 

Något mer du vill passa på att framföra?

Det är kul att äntligen vara här och jag vill tacka för det fina bemötande jag fått. Under de första 4-6 veckorna kommer jag att ägna mig åt att lära känna alla i huset och vad vi gör samt skapa kontakter i Arvika och Värmland som kan vara nyttiga på sikt. När jag och Lasse byter vet vi inte ännu men det återkommer vi till.

 

Sista frågan, vad tycker du om boule?

– Min sista match i boule spelade jag i militärmästerskapen i boule för lag i Mogadishu 1993. Finalen spelades mellan Sverige och USA och jag och mitt lag vann. Då tyckte jag att jag låg på topp och har sedan dess inte spelat en enda match.
Jag har dock blivit förvarnad när jag berättade för en kompis i Arvika att jag fått jobbet, varav denne svarade direkt ”Då får du väll lära dig att spela boule”

 

 

Vi tycker det är jättekul att ha Birger här hos oss och hälsar honom varmt välkommen till huset!

Birger kommer ta över som verksamhetschef efter allas vår Lasse Hägglund som går i pension i slutet av maj.