fbpx

Mer Digital!

 

Hur gör man egentligen när man ringer ett videosamtal? Hur söker man efter information på Internet? Hur skaffar man en egen e-postadress? Hur fungerar sociala medier?

 

Arvika Kommun bjuder in dig som är 65 år eller äldre till ett av fem tillfällen där du får lära dig mer om och inspireras av det digitala samhället. Kom och ställ frågor om de digitala områden som just du är nyfiken på! Vi tillhandahåller dator, men om du vill får du också ta med din egen mobiltelefon eller surfplatta. Högstadieelever i kommunen finns på plats för att guida dig.

 

Deltagarna kommer själva få välja vad de behöver hjälp med, tex hur man skickar sms/e-post eller hur sociala medier, videosamtal, Swish och andra appar fungerar. Syftet med utbildningen är att minska det digitala utanförskapet och att våra äldre ska bli mer trygga med att använda sina datorer/smartphones och de tjänster som finns via internet.

 

”I en alltmer digitaliserad värld behöver vi kunna rusta människor för att möta allt vad som kommer krävas av dem. Det är därför viktigt, inte minst ur en demokratisk synvinkel, att erbjuda denna typen av utbildning”, säger Peter Söderström.

 

Utbildningsträffarna kommer att hållas på Ritz den 21, 22, 25, 26 och 27 november mellan kl 15-18. Under samtliga dagar kommer det finnas externa utställare på plats som berättar om sina verksamheter och vad de kan erbjuda inom den digitala världen, däribland biblioteket, Westra Wermlands Sparbank, Arvika kommun och 1177.

 

Vi bjuder på fika. Självklart är allt kostnadsfritt.

 

Anmäl dig redan idag! Antalet platser per tillfälle är begränsat  så det är först till kvarn som gäller.

Anmälan sker till Arvika Näringslivscentrum på telefon 070-290 50 79. Uppge att du anmäler dig till Mer Digital.

 

Inspirationsutbildningen genomförs i samarbete mellan Arvika kommun, ANC, Telia och Region Värmland.