fbpx

Prövning

Vi har två prövningsperioder:
Period 1 vecka 17-22
Period 2 vecka 45-51

Mer om prövning

Har du kunskaper som motsvarar innehållet i en hel kurs och vill styrka det med ett betyg finns möjlighet att göra en prövning. Det är också enda sättet att höja ett redan godkänt betyg, eftersom man inte får läsa om sådana kurser på vanligt vis.

Vid vuxenutbildningen i Arvika kan man pröva i de ämnen som erbjuds under den aktuella perioden. Kolla alltid kursutbudet för att veta vilka kurser som pågår/ska starta. Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Att göra prövning kostar 500 kronor per kurs. Har du tidigare fått ett F i en kurs har du rätt till en prövning kostnadsfritt. Om du efter prövning fortfarande får ett F i betyg måste du erlägga avgift nästa gång.

Har du inte redan kunskaperna som krävs måste du självständigt läsa in dig på kursen. Du kan inte anmäla dig till prövning om du samtidigt läser kursen vid vuxenutbildningen. Efter anmälan och betald avgift får du mailkontakt med den lärare som håller i prövningen. Du får lästips och information om när du ska komma och göra din prövning, oftast vid flera tillfällen på plats på ANC.

Förteckning över ämnen/kurser du kan pröva i

Grundläggande nivå:
Engelska
Matematik
Svenska som andraspråk

Gymnasial nivå:
Engelska 5
Matematik 1-3
Svenska som andraspråk 1-3
Yrkesvuxutbildningar

Anmälan ska gör du minst en månad innan prövningstillfället.

Information om vilken prövningsvecka som gäller för kurs och anmälningsblankett får du på Vägledningscentrum. Blanketten hittar du också här: Blanketter och dokument >>

Uteblir du från din prövning räknas den som genomförd. Då får du anmäla dig till ny prövning och betala avgift.

Har du frågor om prövning i ämnen vi ej erbjuder?

Maila gärna dina frågor eller boka tid för ett vägledningsmöte på info.vlc@aanc.se