fbpx

Kommunal vuxenutbildning som särskild utbildning

Här finns utbildning för dig som är över 20 år och har behov av extra stöd vid inlärning. Du ska ha en utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada för att ha rätt att läsa på särskild utbildning för vuxna.

På Särskild utbildning kan du läsa på en nivå som motsvarar grundsärskolan/träningsskolan eller på en nivå som motsvarar gymnasiesärskolan.

Hur börjar man på Särskild utbildning?

När du börjar hos oss får du träffa en studie- och yrkesvägledare och ni tittar tillsammans på dina kunskaper och erfarenheter från tidigare utbildning och sysselsättning. I din studieplan dokumenteras de kurser du har behov av. Undervisningen sker i små grupper eller individuellt och kan förekomma i samarbete med andra utbildningsanordnare. Arvikaelever läser som exempel i Karlstad.

Kursstarter

Det är vanligast med en kursstart per år – i augusti. Då behöver du lämna ansökan senast 15 juni.

Betyg

Efter varje avklarad kurs får du som läser på en nivå som motsvarar grund- eller gymnasiesärskolan betyg. Om du vill kan du få ett intyg istället. På träningsskolenivå får man alltid intyg.

Omfattning och studieekonomi

Heltidsstudier motsvarar 20 verksamhetspoäng per vecka. Utbildningen kostar ingenting, studiestöd kan sökas via specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM)

Mer information om studierna får du av Vägledningscentrum..

Information och intresseanmälan finns som pdf och är utskrivbar om du klickar på bilden nedan: