Vi erbjuder studie och yrkesvägledning, kurser och utbildningar på olika nivåer och vi kan ge svar på frågor om utbildningsutbud, behörigheter och studiemedel bland mycket annat. Här finns utbildning i svenska för invandrare, kurser på grundläggande och gymnasial nivå, lärlingsutbildning, särskild utbildning för vuxna samt yrkesutbildningar. Är du folkbokförd i annan kommun behöver du göra ansökan via din hemkommun.

För bedömning av din behörighet och planering av dina studier är kontakt med studievägledaren viktig. Har du för avsikt att söka studiemedel är det bra att i god tid undersöka vilka regler som gäller.

Vissa behörighetsgivande kurser som vi inte erbjuder på plats köper vi in från Hermods.

Aktuell information om kurser och utbildningar hittar du i menyn till vänster eller i vår kurskatalog. Här nedan är katalogen i pdf:format!

Kurser och utbildningar på grundläggande och gymnasial nivå är webbaserade. Därför är tillgång till dator, internet och grundläggande datorvana nödvändigt för att delta i våra kurser.

Det kostar inget att studera hos oss, det du får köpa själv är litteratur, kompendier och annat studiematerial som kursen kräver.

Ansökan
Våra blanketter finns på hemsidan i pdf-format. Du hittar rätt ansökningshandling under respektive skolform i länkmenyn ovan.

Vill du inte skriva ut blanketten själv finns de att hämta Arvika Näringslivscentrums reception eller på inne Vägledningscentrum. Du måste fylla i och skriva under dem för hand. För att vi ska behandla din ansökan måste den vara komplett, så glöm inte att bifoga tidigare betyg, intyg eller omdöme samt personbevis för studier.

Antagningstillfällen:

Utbildning i Svenska för invandrare: månadsvis, måste anmälas i expeditionen.

Särskild utbildning för vuxna: antagning vid behov.

Grundläggande vuxenutbildning: vecka 2, 6, 10, 14 19, 34, 40, 45 och 49. Ansök senast 14 dagar innan.

Gymnasial vuxenutbildning: fyra antagningstillfällen per år, januari, mars, augusti och oktober. Ansökningarna ska då vara oss tillhanda 30 november, 15 februari, 31 maj och 15 september. Söker du sommarkurs gäller också den 31 maj.

Antagning och urval
Är det fler sökande till kurs eller utbildning än det finns platser så görs ett urval bland de sökande. Prioriterade är de med lägst utbildning eller som står längst från arbetsmarknaden. Om en kurs/utbildning inte får tillräckligt med sökande kan kursen komma att ställas in.

Bearbetning av personuppgifter

De personuppgifter du lämnar i din ansökan behövs och används för att dokumentera och administrera studieplanering och de studier som sker vid kommunala vuxenutbildningen i Arvika.

Vissa uppgifter sparar vi bara så länge du är elev här hos oss – t.ex. ansökningshandlingar och betyg från andra utbildningsanordnare som du bifogar med din ansökan. Andra uppgifter är vi skyldiga att bevara – såsom kursbetyg, intyg och nationella prov.

För att kunna genomföra våra utbildningar använder vi oss av olika IT-system. It’s Learning är ett exempel. På säkra sätt och enligt avtal med leverantör används de personuppgifter som krävs för att du ska kunna ta del av kurser och få tillgång till nödvändig info och verktyg.

Vi förmedlar också personuppgifter och studieresultat till andra myndigheter och instanser.

Alla bearbetningar av personuppgifter gör vi enligt den nya dataskyddslagens föreskrifter och du har rätt att ta del av dessa  uppgifter.