Kommunal vuxenutbildning

Här finns utbildning i svenska för invandrare, särskild utbildning för vuxna, kurser på grundläggande och gymnasial nivå samt yrkes- och lärlingsutbildning.

För bedömning av din behörighet och planering av dina studier är kontakt med studievägledare viktig. Kommunens studie- och yrkesvägledare finns på Vägledningscentrum. Här hittar du också den kommunala vuxenutbildningens administration. Mer information om Vägledningscentrum hittar du här på hemsidan>>

Aktuell information om kurser och utbildningar hittar du i menyn till höger (om du surfar med mobilen måste du skrolla ned litegrann) eller i vår kurskatalog. Vissa behörighetsgivande kurser som vi inte erbjuder på plats köper vi in från Hermods.

Kurser och utbildningar på grundläggande och gymnasial nivå är webbaserade. Därför är tillgång till dator, internet och grundläggande datorvana nödvändigt för att delta i våra kurser.

Det kostar inget att studera hos oss, det du får köpa själv är litteratur, kompendier och annat studiematerial som kursen kräver.

Ska du söka studiemedel är det bra att i god tid undersöka vilka regler som gäller. Läs mer på www.csn.se

Ansökan
Våra blanketter finns på hemsidan i PDF-format, vi har samlat alla blanketter här>>.

Tycker du att det är svårt att fylla i blanketten kan du få hjälp på Vägledningscentrum. Vi tar emot kompletta ansökningar. Det betyder att du:

  • Lämnar alla uppgifter du kan i ansökan och skriver under den
  • Bifogar betygskopia från tidigare studier för att visar att du är behörig att söka
  • Bifogar personbevis för studier
  • Bokar tid hos studie- och  yrkesvägledare om du inte redan pratat med sådan
  • Lämnar din ansökan i tid. Viktiga datum hittar du längre ner på sidan!

Är du folkbokförd i annan kommun och vill läsa kurser hos oss? Då ska din ansökan lämnas till din hemkommun.

Antagningstillfällen:

Utbildning i Svenska för invandrare: månadsvis, måste anmälas i expeditionen.

Särskild utbildning för vuxna: antagning vid behov.

Grundläggande vuxenutbildning: fyra antagningstillfällen per år, vecka 3, 12, 33 och 42. För start vecka 3 ansök senast 30 november, vecka 12 senast 15 februari, vecka 33 senast 15 juni och vecka 42 senast 15 september.

Gymnasial vuxenutbildning: Samma ansökningstillfällen som grundläggande vuxenutbildning. Söker du sommarkurs är sista ansökningsdag den 31 maj.

Antagning och urval
Är det fler sökande till kurs eller utbildning än det finns platser så görs ett urval bland de sökande. Prioriterade är de med lägst utbildning eller som står längst från arbetsmarknaden. Om en kurs/utbildning inte får tillräckligt med sökande kan den komma att ställas in.

Bearbetning av personuppgifter

De personuppgifter du lämnar i din ansökan används för att dokumentera och administrera planering och kurser vid kommunala vuxenutbildningen i Arvika.

Vissa uppgifter sparar vi bara så länge du är elev här hos oss – t.ex. ansökningshandlingar och betyg från andra utbildningsanordnare som du bifogar med din ansökan. Andra uppgifter är vi skyldiga att bevara – såsom kursbetyg, intyg och nationella prov.

För att kunna genomföra våra utbildningar använder vi oss av olika IT-system. It’s learning är ett exempel. På säkra sätt och enligt avtal med leverantör används de personuppgifter som krävs för att du ska kunna ta del av kurser och få tillgång till nödvändig info och verktyg.

Vi förmedlar också personuppgifter och studieresultat till andra myndigheter.

Alla bearbetningar av personuppgifter gör vi enligt den nya dataskyddslagens föreskrifter och du har rätt att ta del av uppgifter som finns om dig.