fbpx

Kommunal vuxenutbildning

Här finns utbildning i svenska för invandrare, på grundläggande och gymnasial nivå, yrkes- och lärlingsutbildning, särskild utbildning för vuxna samt yrkesutbildningar.

För bedömning av din behörighet och planering av dina studier är kontakt med studievägledare viktig. Kommunens studie- och yrkesvägledare finns på Vägledningscentrum. Här hittar du också den kommunala vuxenutbildningens administration. Mer information om Vägledningscentrum hittar du här på hemsidan>>

Aktuell information om kurser och utbildningar hittar du i menyn till höger (om du surfar med mobilen måste du skrolla ned litegrann) eller i vår kurskatalog. Vissa behörighetsgivande kurser som vi inte erbjuder på plats köper vi in från Hermods. Följer du den här länken hittar du vår kurskatalog för 2019>>

Kurser och utbildningar på grundläggande och gymnasial nivå är webbaserade. Därför är tillgång till dator, internet och grundläggande datorvana nödvändigt för att delta i våra kurser.

Det kostar inget att studera hos oss, det du får köpa själv är litteratur, kompendier och annat studiematerial som kursen kräver.

Har du för avsikt att söka studiemedel är det bra att i god tid undersöka vilka regler som gäller.

Ansökan
Våra blanketter finns på hemsidan i PDF-format, vi har samlat alla blanketter här>>.

Vill du inte själv skriva ut blanketten du behöver finns den att hämta i pappersform här på Vägledningscentrum. För att vi ska bearbeta din ansökan måste du:

  • Fylla i din ansökan grundligt och inte glömma skriva under den
  • Bifoga betygskopia från tidigare studier för att visa att du är behörig att söka
  • Bifoga personbevis för studier
  • Boka tid hos studie- och  yrkesvägledare om du inte redan pratat med sådan
  • Lämna din ansökan i tid. Viktiga datum för att söka kurser hos oss kan du läsa mer om nedan!

Är du folkbokförd i annan kommun och vill läsa kurser hos oss? Då behöver du göra ansökan via din hemkommun.

Antagningstillfällen:

Utbildning i Svenska för invandrare: månadsvis, måste anmälas i expeditionen.

Särskild utbildning för vuxna: antagning vid behov.

Grundläggande vuxenutbildning: fyra antagningstillfällen per år, vecka 4, 14, 34 och 44. För start vecka 4 ansök senast 30 november, vecka 14 senast 15 februari, vecka 34 senast 31 maj och vecka 44 senast 15 september.

Gymnasial vuxenutbildning: fyra antagningstillfällen per år, januari, mars, augusti och oktober. Samma ansökningstillfällen som grundläggande vuxenutbildning. Söker du sommarkurs är sista ansökningsdag den 31 maj.

Antagning och urval
Är det fler sökande till kurs eller utbildning än det finns platser så görs ett urval bland de sökande. Prioriterade är de med lägst utbildning eller som står längst från arbetsmarknaden. Om en kurs/utbildning inte får tillräckligt med sökande kan den komma att ställas in.

Bearbetning av personuppgifter

De personuppgifter du lämnar i din ansökan behövs och används för att dokumentera och administrera studieplanering och de studier som sker vid kommunala vuxenutbildningen i Arvika.

Vissa uppgifter sparar vi bara så länge du är elev här hos oss – t.ex. ansökningshandlingar och betyg från andra utbildningsanordnare som du bifogar med din ansökan. Andra uppgifter är vi skyldiga att bevara – såsom kursbetyg, intyg och nationella prov.

För att kunna genomföra våra utbildningar använder vi oss av olika IT-system. It’s Learning är ett exempel. På säkra sätt och enligt avtal med leverantör används de personuppgifter som krävs för att du ska kunna ta del av kurser och få tillgång till nödvändig info och verktyg.

Vi förmedlar också personuppgifter och studieresultat till andra myndigheter och instanser.

Alla bearbetningar av personuppgifter gör vi enligt den nya dataskyddslagens föreskrifter och du har rätt att ta del av dessa  uppgifter.