fbpx

Innovationsvecka lanseras i Arvika

Nästa vecka samlas offentliga aktörer och näringsliv i Arvika för att inspireras av och utbildas i innovation på Westra Wermland Innovation Week. 

 

– Vi har i västra Värmland en lång tradition av innovationer. Det måste vi fortsätta med, säger Björn Arvidsson, Projektledare Utvecklingskontor västra Värmland.

 

På måndag 21 november inleds Westra Wermland Innovation Week. Ett initiativ av projektet Utvecklingskontor västra Värmland som har en övergripande målsättning att stärka näringslivet i kommunerna Arvika, Eda, Torsby och Årjäng. Västra Värmland har en lång tradition av innovation och en stark innovationsdriven industri. Det här vill man belysa och låta invånare och företag i västra Värmland inspireras av.

 

– Vi måste knäcka koden till ett hållbart samhälle. Både ekologiskt, eftersom klimatet kräver det, men också socialt. Vi kan inte fortsätta vara allt färre i arbetsför ålder samtidigt som behovet av kvalificerad arbetskraft växer inom både näringsliv och vård och omsorg, fortsätter Björn Arvidsson.

 

Christer Fuglesang föreläser

På tisdag 22/11 kommer ingen mindre än Christer Fuglesang till Arvika Näringslivscentrum. Tillsammans med sin kollega Cecilia Hertz ska de hålla en föreläsning om vad vi kan lära oss av rymden (Platser kvar!).

 

– Rymdindustrin är världens bästa innovationsindustri. Genom att ta hit Christer och Cecilia vill vi få kunskap och inspiration för att klara våra utmaningar

 

Westra Wermland Innovationspris

Tillsammans med Westra Wermlands Sparbank lanseras ett innovationspris som kommer att utlysas under 2023. Priset kommer uppmärksammas och delas ut under nästa års innovationsvecka.

 

– Priset syftar till att västra Värmland ska ligga i framkant med innovationer. Det ska stärka regionens identitet som ett företagsamt område och uppmuntra till fler innovationer, säger Björn Arvidsson, Projektledare Utvecklingskontor västra Värmland.

 

Veckan innehåller flera aktiviteter där de fysiska mötena äger rum på Arvika Näringslivscentrum. Det kommer även att finnas öppna digitala seminarier. Andra aktörer under veckan kommer att vara Karlstad Universitet, Scaaler, Karlstad Innovation Park och projektet Utvecklingskontor västra Värmland. Mer information om innovationsveckan hittas på innovationweek.se.

 

Länkar:

Gratisutbildning: Nyskapande lösningar för samhälleliga behov – är det innovation?

 

Föreläsning med Christer Fuglesang och Cecilia Hertz

 

Gratisföreläsning: Den Smygande Krisen