fbpx

Digitaliseringsledare inom välfärdssektorn!

 

Vi fick idag det glädjande beskedet att Yrkeshögskolan i Arvika på Arvika Näringslivscentrum blivit beviljade utbildningen Digitaliseringsledare inom välfärdssektorn!

 

Utbildningen är på ett år, med 30 platser och den kommer att starta hösten 2021. Man läser i 50% studietakt och utbildningen är till största delen på distans med tre fysiska träffar på Arvika Näringslivscentrum.

 

Målet med utbildningen är att ge de studerande specialkunskaper om hur välfärdsteknologi, teknikutveckling och digitalisering kan användas som hjälpmedel och möjliggörare inom vård och omsorg. De ska vara väl insatta i tillgängliga verktyg och hjälpmedel samt olika lösningar som finns inom välfärdsteknik och ha kunskap om de nationella trenderna inom området samt aktuell lagstiftning som är kopplad till välfärdsteknikens område.

 

Av 32 sökta utbildningar totalt i Värmland var det endast två utbildningar som blev beviljade, varav vi på Yrkeshögskolan i Arvika fick den ena!

 

”Vi är väldigt glada för detta besked och ser fram emot att få anordna denna utbildning!” säger Peo Filipsson, Utbildningsledare på Yrkeshögskolan i Arvika.

 

Yrkeshögskolan i Arvika har sedan tidigare blivit beviljade utbildningarna Energitekniker – Byggnader, Kyl- & värmepumpstekniker, Produktionstekniker samt Automationsingenjör.