fbpx

Beställ fredagsmiddagen från vår Kockskola

Varje fredag mellan vecka 45–50 har du möjlighet att beställa hem en matkasse och få fredagsmiddagen serverad. Maten tillagas av våra kockelever tillsammans med deras erfarna kocklärare Mathias Persson. I beställningen ingår en färdiglagad tvårättersmiddag med enkla instruktioner om hur du går till väga för att värma maten.
 
Beställningen läggs hos Restaurang Skeppet via Facebook, Instagram eller telefon senast måndag 14.00 samma vecka. Ange namn, telefonnummer samt antal personer. Matkassen finns för avhämtning fredagar mellan 13:00-15:00 på Skeppet. Du kan betala kontant, med kort eller Swish.
 
Pris: 195:-/person

Telefonnummer till Skeppet: 0570-749 229

 

Menyer:

 

Vecka: 45

-Krämig kantarellsoppa serveras med syltade kantareller, knaperstekt bacon och tryffelmousse.

-Schnitzel Cordon Bleu serveras med kryddsmör, lökmarmelad och rostade rotfrukter.

 

Vecka: 46

-Skaldjursfärserade spättarullader serveras med en cidersås, fänkålssallad och mandelpotatispuré.

-Äppelpaj med kardemummakryddad vaniljsås.

 

Vecka: 47

-Kycklingtriologi serveras med skummig dragonsås, apelsinkokt pak choi och bakad blomkål.

-Lakritspannacotta serveras med rårörda hallon och citruskrisp.

 

Vecka: 48

-Sval avokadosoppa toppad med rostade solrosfrön och vispad crème fraiche.

-Skaldjurspasta med smak av saffran och apelsin toppat med semitorkad tomat, rostad broccoli, hyvlad parmesan samt en svart olivaioli.

 

Vecka: 49

-Gulaschgryta på vårt vis serveras med en örtkryddad crème fraiche.

-Chokladmousse serveras med limekokt pumpa och honungsyoghurt.

 

Vecka: 50

-Silltallrik på vårt vis, fyra sorter i spännande smaker serveras med smör, ost och knäcke.

-Falafel med syrad lök, picklad majrova, kimchi och en dressing på fermenterad chili.