fbpx

Arvika går över till distansstudier

Arvika kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendation om att låta den kommunala vuxenutbildningen gå över till distansstudier (web-baserad undervisning) från och med onsdag 18 mars. Det berör även yrkeshögskola och universitet. Vår studieverkstad och lärcentrum är därmed stängda.

 

Att utbildningarna bedrivs på distans innebär inte att man är ledig från skolan, utan att man fortsätter sina studier hemifrån. Detaljerad information om hur det kommer att gå till kommer att meddelas berörda elever.

 

Syftet med distansstudierna är att minimera smittspridningen och därför är det viktigt att du som elev stannar hemma och jobbar med dina studier därifrån och undviker att uppehålla dig på andra ställen.

 

Du är fortfarande aktiv elev och så länge du är frisk behöver du som har studiemedel inte meddela några ändringar till CSN. Blir du sjuk däremot gäller det som alltid att du anmäler till Försäkringskassan.

 

Ska du börja läsa vecka 12, men missade registreringsdagen? Läser du på Hermods och det krånglar för dig? Har du andra funderingar om dina komvux-studier?

Då kan du skicka ett mail till oss på Vägledningscentrum på info.vlc@aanc.se med dina frågor, så svarar vi så fort vi kan.