fbpx

Prövning

Tillfälliga ändringar

Med anledning av coronavirus gäller följande tills nya direktiv kommer:

Har du anmält dig till och betalat för prövning före den 25 mars kommer du att få besked om vad som gäller för just dig.

Har du ännu inte anmält dig men planerar att göra? Då kan vi ta emot din anmälan men har inte möjlighet att genomföra prövning förrän i höst eller om direktiven ändras.

Hör gärna av dig så får vi planera för din prövning i höst.

Mer om prövning

Har du kunskaper som motsvarar innehållet i en hel kurs och vill styrka det med ett betyg finns möjlighet att göra en prövning. Det är också enda sättet att höja ett redan godkänt betyg, eftersom man inte får läsa om sådana kurser på vanligt vis.

Att göra prövning kostar 500 kronor per kurs. Får man F i kurs har man rätt till en prövning kostnadsfritt. Uteblir du från prövningstillfället eller fortfarande får F i betyg så får tillkommer kostnaden på 500 kr/tillfälle.

Har du inte redan kunskaperna som krävs kan du självständigt läsa in dig på kursen. Observera att man inte kan anmäla sig till prövning om man samtidigt läser kursen vid vuxeutbildningen. När du anmält dig till prövning och betalat avgiften kommer du att få ett mail av den lärare som håller i prövningen. I mailet finns tips på hur du kan läsa in dig på ämnet och information om när du ska komma och göra din prövning. Det är vanligt att man måste visa sina kunskaper genom flera olika prov, det betyder att man måste komma till skolan vid flera tillfällen.

Vid vuxenutbildningen i Arvika kan man pröva i de ämnen som erbjuds under den aktuella perioden. Kolla alltid kursutbudet för att veta vilka kurser som pågår/ska starta.

Observera att veckorna som anges nedan är preliminära.

Vi reserverar oss alltid för ändringar eftersom vi ofta måste anpassa vår verksamhet utifrån nya direktiv från våra uppdragsgivare.

Anmälan ska göras senast tre veckor innan prövningstillfället, på avsedd blankett som du hittar på den här sidan>>

Grundläggande nivå:

Engelska: Vecka 18, 34 och 48
Matematik: Vecka 20, 33 och 50
Samhällskunskap: Vecka 20 och 47
Svenska som andraspråk: Vecka 17, 32 och 48

Gymnasial nivå:

Engelska 5 och 6: Vecka 18/19 och 42/45
Matematik 1-3 (hösten 2019 utgår kurs 4 från vårt utbud): Vecka 20/21, 33 och 50
Naturkunskap 1b/2 (beroende på vilken kurs vi erbjuder): Vecka 49/22
Samhällskunskap 1b/1a1/1a2: Vecka 20 och 47
Svenska/Svenska som andraspråk 1 och 3: Vecka 17, 32 och 51
Svenska/Svenska som andraspråk 2: Vecka 22, 32 och 51
Yrkesvuxutbildningar: Vecka 22/32 och 50

Har du frågor om prövning i andra kurser kan du vända dig till Vägledningscentrum och få information om vart du kan vända dig.

Observera att prövning alltid startar med ett samtal med studie- och yrkesvägledare och en anmälan. När du betalt prövningsavgiften förmedlas kontakt mellan läraren och den som ska pröva.

Obs! Uteblir du från din prövning har du förverkat din chans. Då får du anmäla dig till ny prövning och betala avgiften igen.

Kontakta Studie- och yrkesvägledare genom att skicka ett mail till Vägledningscentrum på info.vlc@aanc.se

Studie- och yrkesvägledare

Britt Liljestrand, tel. 0570-749 285  britt.liljestrand@aanc.se

Helena Johannesson, tel. 0570-749 294  helena.johannesson@aanc.se

Åsa Öholm Hämnäs, tel. 0570-749 287 asa.oholmhamnas@aanc.se