Hem » Utbildning

Utbildning

Kommunal vuxenutbildning

För dig som fyllt 20 år och är folkbokförd i Arvika kommun, som vill utbilda dig för att bli attraktiv på arbetsmarknaden eller behörig att söka högre utbildning: Välkommen till kommunala vuxenutbildningen!
Vi erbjuder studie och yrkesvägledning, kurser och utbildningar på olika nivåer och vi kan ge svar på frågor om utbildningsutbud, behörigheter och studiemedel bland mycket annat. Här finns utbildning i svenska för invandrare, kurser på grundläggande och gymnasial nivå, lärlingsutbildning, särskild utbildning för vuxna samt yrkesutbildningar. Är du folkbokförd i annan kommun behöver du göra ansökan via din hemkommun.

Läs mer

Högskola & yrkeshögskola

Välkommen till Lärcentrum 1
Lärcentrum 1 är navet för våra Högskole- och Yrkeshögskoleutbildningar. Här finns lärosalar, grupprum, tentamensservice, vägledarservice, datorer, sökdatabaser, pedagogisk och teknisk support. Vi har teknik för videokonferenser – telebild.
Här har vi  genomfört lärarutbildningar sedan 1997. Just nu är sex lärarprogram igång.

Karlstads universitet har beslutat att vi får genomföra Grundlärarprogrammet inriktning förskoleklass, årskurs 1-3 hösten 2019 samt Förskollärarprogrammet våren 2020. Om du redan nu har frågor kring behörigheter kan du kontakta vår Studie-och yrkesvägledare Lars Olsson tfn 0570-749 287, lars.olsson@aanc.se

Mer information kommer att publiceras på vår hemsida under våren.

/Eva Svensson tfn 0570-749217, eva.svensson@aanc.se

Höstterminen 2018 startar vi två yrkeshögskoleutbildningar. Energitekniker – Byggnader och Teknikillustratör. Utbildningar efterfrågade av ett arbetsliv som behöver kompetensen och som vill anställa.

Läs mer

Uppdragsutbildning

Här kan du anmäla dig till aktuella utbildningar. Du kan också kontakta oss för att diskutera och planera en utbildning du själv vill ha, eller anmäla ett utbildningsbehov så vi kan samordna det med andra intresserade.

Vi har genomfört 400-500 uppdragsutbildningar inom ”alla” områden från röjsågskörkort till kvalificerade ledarutbildningar.

Läs mer