Hem » Utbildning

Utbildning

Kommunal vuxenutbildning

Om du är över 20 år, bosatt i Sverige och vill utbilda dig för att bli attraktiv på arbetsmarknaden eller behörig att söka utbildning är du välkommen till vuxenutbildningen.
Här kan du läsa enstaka kurser på olika nivåer och hela utbildningar. Du kan få hjälp med studievägledning och svar på frågor om studiemedel.
Kurser och utbildningar på grundläggande och gymnasial nivå är webbaserade. Därför är tillgång till dator, internet och grundläggande datorvana nödvändigt för att delta i våra kurser. På grundskolenivå placeras du på lämplig kurs och följer ett schema med lektioner flera dagar i veckan per kurs. På gymnasienivå  får du mindre tid i klassrummet, tre timmar per vecka och kurs, vilket innebär en tredjedel av tiden du behöver lägga på kursen. Övrig tid läses via webben. 
Kurser vi ej anordnar på plats köper kommunen från Hermods = rena distanskurser. 
Kommunala vuxenutbildningen i Arvika erbjuder utbildning i svenska för invandrare, kurser på grundläggande och gymnasial nivå, lärlingsutbildning, särskild utbildning för vuxna samt yrkesutbildningar. För dig som är folkbokförd i kommunen eller har godkänt från hemkommun att läsa i Arvika!
Välkommen till oss!

Läs mer

Högskola & yrkeshögskola

Välkommen till Lärcentrum 1
Lärcentrum 1 är navet för våra Högskole- och Yrkeshögskoleutbildningar. Här finns lärosalar, grupprum, tentamensservice, vägledarservice, datorer, sökdatabaser, pedagogisk och teknisk support. Vi har teknik för videokonferenser – telebild.
Här har vi  genomfört lärarutbildningar sedan 1997. Just nu är sex lärarprogram igång. Mellan 15 mars och 15 april 2018 kan du söka till Grundlärarprogrammet: förskoleklass, åk 1-3 på distans hos oss. Utbildningarna startar hösten 2018.

Höstterminen 2018 startar vi två yrkeshögskoleutbildningar. Energitekniker – Byggnader och Teknikillustratör. Utbildningar efterfrågade av ett arbetsliv som behöver kompetensen och som vill anställa.

Läs mer

Uppdragsutbildning

Här kan du anmäla dig till aktuella utbildningar. Du kan också kontakta oss för att diskutera och planera en utbildning du själv vill ha, eller anmäla ett utbildningsbehov så vi kan samordna det med andra intresserade.

Vi har genomfört 400-500 uppdragsutbildningar inom ”alla” områden från röjsågskörkort till kvalificerade ledarutbildningar.

Läs mer