O-ringen Värmland 2017

O-Ringen, världens största orienteringsäventyr, kommer till Värmland och Arvika i juli 2017. O-Ringen har arrangerats i mer än 50 år på olika platser runtom i Sverige och det är över 20 år sedan tävlingarna gick i Värmland senast.

På Arvika Näringslivscentrums företagshotell finns O-Ringen Värmlands projektkontor. Christina Gabrielsson som är generalsekreterare för arrangemanget berättar
– Vi väntar oss över 18 000 deltagare under veckan och det kommer att märkas av i en mindre stad som Arvika. Såhär ett halvår före arrangemanget är det ca 150 personer som planerar och förbereder tävlingarna med ideellt arbete. Det är 21 orienteringsklubbar i Värmland som har gått samman för att ta sig an utmaningen, under tävlingsveckan kommer vi att behöva vara ca 1300 funktionärer.

På kontoret jobbar även tävlingsansvarige Magnus Albinsson, serviceansvarige Emilia Carlman, samt marknadskoordinator Karina Östlund en dag i veckan. Tävlingarna kommer att gå av stapeln i Skjutsbol, Arvika, Boda utanför Koppom och på Rackstad på gångavstånd från den stora tillfälliga campingplatsen som byggs upp på Westlanda flygplats. Mycket arbete krävs för att ordna logistik och planering när så mycket människor besöker Arenorna som byggs upp med starter och målplatser ute i på gärdena.
-Vi har valt de här områden med tanke på att vi kan erbjuda orienteringsterräng i världsklass i kombination med att det finns flera tillfartsvägar så att vi kan låta bussar och bilar få egna enkelriktade stråk för att klar trafiken.

Foto på Christina Gabrielsson och Emilia Carlman
Christina Gabrielsson och Emilia Carlman

Trots att den tillfälliga campingen kan ta emot upp till 10 000 personer är boende en bristvara. Det finns inte så många vandrarhem och hotell i våra trakter. De privatpersoner som har möjlighet att hyra ut husvagn, stuga, villa eller lägenhet har en unik möjlighet att tjäna en extra slant under O-Ringenveckan. Det är många som önskar lite bättre standard än camping och uppskattar och betalar för att få sova i en säng under tävlingsveckan. Mer information finns på O-Ringens hemsida www.oringen.se

Välkommen att titta in till oss på kontoret på ANC!