ESSKA.se Teknik AB

Esska.se's ägare och VD Patrik Halbig

Hos ANC på våning 3, med bedårande utsikt över Kyrkviken sitter ESSKA.se Teknik AB.
Företaget bedriver sedan 2004 E-handel mot i huvudsak industri och hantverkare men även privatkunder. Utbudet är i huvudsak industriförnödenheter med varor från Tyska industrimarknaden men import görs även från USA, Japan etc. beroende av kundens önskemål och behov.

På ESSKA.se finns VD och ägare Patrik Halbig.
Anställda är Lisa Ernevi, Anna Ullman Zetterberg, Ida Erlanson och Moa Andersson.

Vi har i dagsläget passerat 170.000 artiklar som är utlagda på Norska, Finska, Danska och Svenska webshoppar. Esska har sedan start haft en expansiv kurva både i omsättning och antalet artiklar med i genomsnitt 20% per år.
Vi har inget lager i Sverige utan levererar från Europalagret i Hamburg med direktleverans slutkund.
Resterande av den Europeiska marknaden täcks av vårt moderbolag i Hamburg.

Patrik berättar:
”Vad säljer Ni för nåt?”
– Allt från o-ringar som är några mm stora till 10 kubikmeters tryckluftstankar som är 4,5 meter höga och 2 meter i diameter. Kundens behov styr vårt utbud och gör att artikelstammen växer.

”Vad säljer Ni mest av?”
– Den största produktgruppen vi säljer omsätter under 1% av vår omsättning! Det är mångfalden av produkter som är vår styrka. Men som exempel, mellan april och september säljer vi farthinder nästan dagligen. Många varor är säsongsbetonade i försäljningen.

”Vad är det konstigaste Ni sålt?”
– Haha!! En ubåt!! Den var ett universitet som forskade i vågenergi som behövde en modul att montera elektronik i som skulle sänkas till havets botten. Det slutade med en 3 kubiks tryckluftstank där gavlarna kapades av och monterades tillbaka i efterhand. Forskarna monterade in sin elektronik, svetsade ihop den och ner i havet på 50 meters djup. I samma veva visades deras våggenerator i ett reportage på SVT, Vetenskapens Värld. Det var ett riktigt skoj projekt.

”Vad är roligast med E-handel?”
– Kundkontakten och problemlösning åt kunderna. Vi hjälper kunder att hitta rätt artikel till rätt ändamål. Som exempel kan nämnas försäljning av pumpar för 40% lut till pappersbruk, att svara på kompatiblitetsfrågor om olika materialer passar mot olika medier osv. Det blir många kemiska datablad ibland innan man är iland med affären, men då är oftast kunden extremt nöjd med servicen vilket är ett av målen med jobbet.

”Hur trivs Ni på ANC?”
– En perfekt miljö för vårt företag! Mångfalden av verksamheter blir en styrka för alla i huset. Och för en E-handlare som oss så är ju fiberanslutningen A & O och här i huset är det bäst i ”stan”! Vi köper redan idag tjänster från andra företag i huset och fler projekt finns på agendan.

Personal på Esska.se