Gymnasiala kurser

Hos oss kan du som är folkbokförd i Arvika kommun läsa kurser för att bli behörig till eftergymnasiala studier. Vi kan också hjälpa dig som saknar kurser för att få ett examensbevis. Vi kan också erbjuda prövning i de kurser vi anordnar på plats.

Det är frivilligt att läsa hos oss, kurserna kostar ingenting men du behöver köpa din egen kurslitteratur och studiematerial.

En del kurser hos oss är webbaserade vilket betyder att du har några fysiska kursträffar tillsammans med läraren. Övriga delar av kursen studerar och kommunicerar du via webbplattformen It´s Learning vilket innebär att du måste ha tillgång till dator.

Andra kurser är kombinerade när- och webbaserade vilket innebär att det är ett lärarlett undervisningspass en för- eller en eftermiddag i veckan. Övrig tid studerar du självständigt och kommunicerar med läraren och kurskamrater via webbplattformen.

Antagning görs fyra gånger per år. Aktuell ansökningsblankett för gymnasiala kurser finner du på den här sidan…

Oavsett studieform innebär det att du måste avsätta ordentligt med tid varje vecka för Dina studier.

Har du behov av andra kurser för att få behörighet eller bli anställningsbar kontaktar du studievägledaren för information om de möjligheter som finns för detta. Vill du ställa frågor om studier hos oss men inte behöver vända dig till någon specifik person kan du maila till Vägledningscentrum på info.vlc@aanc.se.

Studie- och yrkesvägledare

Lars Olsson, tel. 0570-749 287   lars.olsson@aanc.se

Administratör

Bea Melwinson, tel. 0570- 749 289    bea.melwinson@aanc.se

Du kan också vända dig till oss med frågor om studiestöd och CSN.