Kommunal vuxenutbildning

Studera som vuxen hos Kommunal vuxenutbildning i Arvika

Den kommunala vuxenutbildningen omfattar utbildning i svenska för invandrare, grundläggande- och gymnasial utbildning, särskild utbildning för vuxna och gymnasial yrkesutbildningar.

Aktuell information om kurser och utbildningar hittar du i vår kurskatalog – klicka på bilden och kika på den i pdf:format!

För bedömning av din behörighet och planering av dina studier är kontakt med studievägledaren viktig. Har du för avsikt att söka studiemedel är det bra att i god tid undersöka vilka regler som gäller.

Ansökan
Här hittar du ansökningsblankett för gymnasial vuxenutbildning Du kan också hämta blanketten i receptionen eller på Vägledningscentrum. Glöm inte att bifoga tidigare betyg och eventuella intyg samt personbevis för studier. Ansökningar som inte är kompletta kommer inte behandlas.

Antagningstillfällen:

Utbildning i Svenska för invandrare: månadsvis, måste anmälas i expeditionen.

Särskild utbildning för vuxna: antagning vid behov.

Grundläggande vuxenutbildning: vecka 2, 6, 10, 14 19, 34, 40, 45 och 49. Ansök senast 14 dagar innan.

Gymnasial vuxenutbildning: fyra antagningstillfällen per år, januari, mars, augusti och oktober. Ansökningarna ska då vara oss tillhanda 30 november, 15 februari, 31 maj och 15 september. Söker du sommarkurs gäller också den 31 maj.

Antagning och urval
Är det fler sökande till kurs eller utbildning än det finns platser så görs ett urval bland de sökande. Prioriterade är de med lägst utbildning eller som står längst från arbetsmarknaden. Om en kurs/utbildning inte får tillräckligt med sökande kan kursen komma att ställas in.

Det kostar inget att läsa studera hos oss, det du får köpa själv är litteratur, kompendier och annat studiematerial som kursen kräver.

Kurser och utbildningar på grundläggande och gymnasial nivå är webbaserade. Därför är tillgång till dator, internet och grundläggande datorvana nödvändigt för att delta i våra kurser.