Kommunal vuxenutbildning

Studera som vuxen hos Kommunal vuxenutbildning i Arvika

Den kommunala vuxenutbildningen omfattar utbildning i svenska för invandrare, grundläggande- och gymnasial utbildning, särskild utbildning för vuxna och gymnasial yrkesutbildningar.

För bedömning av din behörighet och planering av dina studier är kontakt med studievägledaren viktig. Har du för avsikt att söka studiemedel är det bra att i god tid undersöka vilka regler som gäller.

Ansökan
Här hittar du ansökningsblankett för gymnasial vuxenutbildning Du kan också hämta blanketten i receptionen eller på Vägledningscentrum. Glöm inte att bifoga tidigare betyg och eventuella intyg samt personbevis för studier. Ansökningar som inte är kompletta riskerar att inte behandlas.

Antagning
Är det fler sökande till kurs eller utbildning än det finns platser så görs ett urval bland de sökande. Prioriterade är de med lägst utbildning eller som står längst från arbetsmarknaden. Om en kurs/utbildning inte får tillräckligt med sökande kan kursen komma att ställas in.

Kurser och utbildningar är kostnadsfria men du ansvarar själv för att köpa litteratur, kompendier och annat studiematerial som kursen kräver.

Klicka på vår kurskatalog nedan för att ta del av kurser och utbildningar för nästa period. Välkommen!