Hem » Gillis Herlitz föreläste på Drivkraft Väst

Gillis Herlitz föreläste på Drivkraft Väst

Igår, onsdag, var det dags för chefsnätverket Drivkraft Väst att ha sin månatliga träff här på Arvika Näringslivscentrum. Föreläsaren för dagen var Gillis Herlitz som föreläste om Arbetsplatsens kultur och etik.

”Om hur våra fördomar ställer upp hinder och skapar grundlösa konflikter. Om möjligheterna som finns i att arbeta med människor som inte tycker likadant.”

Gillis har en bakgrund som antropolog och etnolog med omfattande praktisk erfarenhet från många kulturer runt om i världen. Hans reflektioner är träffsäkra, roliga och målande. Gillis Herlitz brukar lyfta fram fyra kardinaldygder för ett bättre samarbete: Mod. Rättvisa. Självinsikt. Vishet. Mod att våga visa osäkerhet, rättvisa till skillnad mot godtycke, självinsikt så man förstår sig själv och hur andra uppfattar en, och vishet så man kan skilja på ont och gott och välja det goda.

Föreläsaren Gillis Herlitz tillsammans med Lasse Hägglund och Caroline Mundim

Återigen en mycket lyckad träff där deltagarna gick därifrån med ett leende på läpparna. På bilden syns föreläsaren Gillis Herlitz omgiven av Arvika Näringslivscentrums Verksamhetschef Lasse Hägglund samt Caroline Mundim från företaget NEKTAB.

 

”Tack för att ni dragit igång Drivkraft, det har varit högkvalitativa föreläsningar! Så givande på olika sätt. Och Gillis Herlitz föreläsning var verkligen toppen-toppen-bra!! Stor eloge till er och honom! Det blir spännande att se vad ni erbjuder nästa år! :)” – Christina Nilsson Särnblad, NEKTAB